Smooth Operators op het CONVERSATIONS-congres in Oslo

Op 22 en 23 november 2023 was het CONVERSATIONS-congres in Oslo. Tijdens dit congres delen onderzoekers de nieuwste inzichten met elkaar op het gebied van chatbotcommunicatie. Uiteraard was er dit jaar veel aandacht voor de inzet van Large Language Models. Vanuit Smooth Operators waren er ook twee presentaties:

1) Gebruikersonderzoek naar gemeentelijke chatbots

Charlotte, Christine en Gabriëlla hebben samen met collega Naomi Kamoen een project gepresenteerd over gemeentelijke chatbots. Eerste analyses laten zien dat gebruikers uiteenlopende meningen hebben over de gewenste menselijkheid en user interface van deze chatbots. De projectbeschrijving ‘User Perceptions, Experiences and Interactions with Muncipalities’ Chatbots Differing in Human Likeness and Interaction Design’ is hier te lezen.

2) Errors en repairstrategieën in klantenservicechatbots

Anouck, Gabriëlla en Christine hebben een paper gepresenteerd  over het gebruik en de effectiviteit van de verschillende errors en repairstrategieen in klantenservicechatbots. Aan dit onderzoek heeft scriptiestudent Jasmin Verhagen meegewerkt. Het paper ‘Conversational Repair Strategies to Cope with Errors and Breakdowns in Customer Service Chatbot Conversations.’ is hier te lezen. Extra leuk: dit paper was genomineerd voor de prijs voor het beste paper !