Smooth Operators geeft kindercollege

De Kinderuniversiteit is een echt college aan de universiteit, maar dan voor kinderen (9-14)! Op deze manier kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met wetenschap en de universiteit.

De Kinderuniversiteit is een college van een echte professor van Tilburg University. Het vindt plaats op de campus van de universiteit. Voorgaande jaren gingen de colleges onder andere over tranen, pesten, stemmen bij verkiezingen, praten zonder woorden en geld verdienen. Dit jaar stond de Kinderuniversiteit volledig in het teken van robots. Tijdens de Kinderuniversiteit heeft Christine Liebrecht een college gegeven over menselijke klantenservicerobots. Het college kun je terugkijken in de volgende video vanaf 00:20:00:

Kinderuniversiteit – “Kunnen robots de wereld beter maken?” – YouTube

De Kinderuniversiteit is voor alle kinderen van 9 – 14 jaar en deelname is gratis. Hieronder kun je de trailer zien van de afgelopen editie:

Terugblik Kinderuniversiteit 13 april 2022 – YouTube

Mocht jouw kind interesse hebben in het bijwonen van een Kindercollege, dan kun je via de onderstaande link zien wanneer er weer een gegeven wordt:

Kinderuniversiteit Tilburg University | Tilburg University